Eibarko grebak eta "cocinas populares"
Hizlaria(k): Bartolo Arriola Garate (1912) Herria: Eibar (Gipuzkoa)
Eibarren, batez ere, armak egiten ziren. 1918-1920 inguruan arma-salmenta gutxitu egin zen eta krisialdia etorri zen. Eibarko hainbat tailer greban egon ziren 3 hilabetean. Eibartar gehienek ez zuten ez dirurik ez jatekorik eta Eibarko udalak "rantxoa" jarri zuen, "cocinas populares" izenekoak. Eibarko etxe bakoitzari zenbaki bat ematen zitzaion eta anoa kopurua. Bartolok 10 urte zituela, 1922an, egunero joaten zen bere familia osoarentzat janari bila. Gehienetan, bazkaltzeko, babak izaten ziren; afaria ere ematen zuten.
Informazio gehiago: Eibarko grebak eta "cocinas populares"
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Abadegaien kategoria
Xabier Amuriza Sarrionandia (1941)
Amorebieta-Etxano
-
"Pandoja", angulak harrapatzeko teknika
Benito Aranburu Gaztañaga (1923) Juanito Galarraga Huegun (1943) Patxi Maioz Aizpurua (1939)
Usurbil
-
Hika jarduteko, euskara ondo jakin behar
Lurdes Badiola Aranguren (1960) Pello Legorburu Ibarguren (1956)
Antzuola
-
Euskaraz egitearren, lankideek gutxietsi, pazienteek eskertu
Lurdes Badiola Aranguren (1960)
Antzuola
-
Hika eta genero desberdintasuna
Anarro Imaz Agirre (1965)
Ataun
-
Emakumeek, ezkondutakoan, lana utzi?
Mari Karmen Inza Iñurritegi (1953) Marije Ugarte Garitaonandia (1956)
Oñati
-
Erderara jotzeko ohitura eta hizkuntza kontzientzia
Mireia Arrieta Lete (1979) Juxe Zuazua Eguren (1964)
Aretxabaleta
-
Euren buruarekin hika
Pili Irazabal Gorosabel (1953) Beatriz Irizar Elortza (1948)
Oñati
-
Artoa (talo lodia supean egina)
Miel Sukuntza Sagastibeltza (1937)
Leitza
-
Anaia ganaduen askapean ezkutatuta
Angel Arriolabengoa (1932)
Aramaio