Eibarko grebak eta "cocinas populares"
Hizlaria(k): Bartolo Arriola Garate (1912) Herria: Eibar (Gipuzkoa)
Eibarren, batez ere, armak egiten ziren. 1918-1920 inguruan arma-salmenta gutxitu egin zen eta krisialdia etorri zen. Eibarko hainbat tailer greban egon ziren 3 hilabetean. Eibartar gehienek ez zuten ez dirurik ez jatekorik eta Eibarko udalak "rantxoa" jarri zuen, "cocinas populares" izenekoak. Eibarko etxe bakoitzari zenbaki bat ematen zitzaion eta anoa kopurua. Bartolok 10 urte zituela, 1922an, egunero joaten zen bere familia osoarentzat janari bila. Gehienetan, bazkaltzeko, babak izaten ziren; afaria ere ematen zuten.
Informazio gehiago: Eibarko grebak eta "cocinas populares"
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Josten ikasi behar
Eli Igarzabal Erostegi (1947) Mila Martinez de Zuazo Unzurrunzaga (1943) Sara Martinez de Zuazo Unzurrunzaga (1944) Mariaxun Villar Lizarazu (1948)
Oñati
-
Perretxikoen esporak aztertzen mikroskopioarekin
Patxi Oliden Gonzalez de Txabarri (1923)
Orio
-
Euskara galdu zutenekin mintzapraktikan
Inma Gaztañaga Txintxurreta (1948) Joxepi Letona Badiola (1944)
Arrasate
-
Baserritik bizitzea zaila; etorkizun iluna
Anarro Imaz Agirre (1965)
Ataun
-
Ezkondu aurreko sexua bekatu
Mila Maiztegi Bengoa (1949) Maria Jesus Markuleta Lete (1952) Belen Zumalde Barrena (1963)
Oñati
-
Aizpurutxoko errepidean kotxe gutxi
Fernando Aranbarri Oiartzabal (1947)
Azkoitia
-
Nondik dator nokaren beherakada?
Leire Larrañaga Sudupe (1981)
Azkoitia
-
Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak
Joxe Joakin Sarasua Urkizu (1938)
Lezo
-
Bertsoaren bilakaera: tabernatik antzokira
Imanol Lazkano Uranga (1936)
Azpeitia
-
Txertakek izan beharreko ezaugarriak
Juan Zabaleta Aramendi (1935)
Azpeitia