Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak
Hizlaria(k): Joxe Joakin Sarasua Urkizu (1938) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Goizean esne-zopak jaten zituzten eta bazkaltzeko babarrunak. Ez zuten bestelako jaki handirik izaten. Egun berezietan etxeko oilaskoa edo oilarra hiltzen zen, jateko. Gauza handia izaten zen hura. Igandeetan fideo-zopa eta xerra pusketa edo haragi gisatua. Joxe Joakinen anaiak amari esaten ziona kontatzen du emazteak.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Emakumearen egoera Zaldibian
Anttoni Nazabal Iztueta (1956)
Zaldibia
-
Eibarko eskubaloi taldean
Luis Alberto Aranberri Mendizabal (1945)
Eibar
-
Mendiolan ikasi zuen hika
David Arrieta Armendariz (1964) Antton Lezeta Abasolo (1964)
Eskoriatza
-
Anaiarekin eta kuadrillakoekin hasi zen hika
Leire Larrañaga Sudupe (1981)
Azkoitia
-
"Abade edo fraide lapurrek"; arreba 12 urterekin neskame
Imanol Amuriza Sarrionandia (1937)
Amorebieta-Etxano
-
Otarreak neurtzeko moduak
Juan Zabaleta Aramendi (1935)
Azpeitia
-
Euskara batuaren arauak, 60. hamarkadan
Luis Alberto Aranberri Mendizabal (1945)
Eibar
-
Kanpotik etorritako batzuk euskalduntzen ziren, beste batzuk ez
Xabier Eizagirre Landa (1957)
Azkoitia
-
Eskusoinua kanpotik ekarri zuen trenbideak
Bartolo Arriola Garate (1912)
Eibar
-
Txikierdiko dantzaldia
Mari Jose Arana Aranburu (1950) Maillolli Manterola Arrieta (1953) Domi Unsain Iartzabal (1949)
Oiartzun