Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak

Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak Goizean esne-zopak jaten zituzten eta bazkaltzeko babarrunak. Ez zuten bestelako jaki handirik izaten. Egun berezietan etxeko oilaskoa edo oilarra hiltzen zen, jateko. Gauza handia izaten zen hura. Igandeetan fideo-zopa eta xerra pusketa edo haragi gisatua. Joxe Joakinen anaiak amari esaten ziona kontatzen du emazteak.

Hizlaria(k): Joxe Joakin Sarasua Urkizu (1938)
Herria: Lezo (Gipuzkoa)

Goizean esne-zopak jaten zituzten eta bazkaltzeko babarrunak. Ez zuten bestelako jaki handirik izaten. Egun berezietan etxeko oilaskoa edo oilarra hiltzen zen, jateko. Gauza handia izaten zen hura. Igandeetan fideo-zopa eta xerra pusketa edo haragi gisatua. Joxe Joakinen anaiak amari esaten ziona kontatzen du emazteak.

Informazio gehiago: Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak

Hitanoari buruzko pasarteak