Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak
Hizlaria(k): Joxe Joakin Sarasua Urkizu (1938) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Goizean esne-zopak jaten zituzten eta bazkaltzeko babarrunak. Ez zuten bestelako jaki handirik izaten. Egun berezietan etxeko oilaskoa edo oilarra hiltzen zen, jateko. Gauza handia izaten zen hura. Igandeetan fideo-zopa eta xerra pusketa edo haragi gisatua. Joxe Joakinen anaiak amari esaten ziona kontatzen du emazteak.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Ezkontzean emakumeak lana utzi
Esperanza Aiastui Aiastui (1942) Joxepi Arregi Aranburu (1936) Mariaxun Arregi Aranburu (1936) Pilar Guridi Aiastui (1935)
Oñati
-
Eskola erretratua
Agurne Muguruza Alberdi (1935) Nati Muguruza Alberdi (1938)
Elgoibar
-
Arropak astintzera Baztarrikaldeko albergara
Argi Larrañaga Aldazabal (1933)
Azkoitia
-
Familia eredu berriak II
Anttoni Nazabal Iztueta (1956)
Zaldibia
-
Euskalgintzan aritzearren, poliziarekin izandako arazoak
Luis Alberto Aranberri Mendizabal (1945)
Eibar
-
Bilbon karroarekin esnea banatzen
Jose Gorospe Abasolo (1934)
Dima
-
Gazteekin hika erraz, ezezagunekin nekez
Lurdes Badiola Aranguren (1960) Pello Legorburu Ibarguren (1956)
Antzuola
-
Josten ikasi behar
Eli Igarzabal Erostegi (1947) Mila Martinez de Zuazo Unzurrunzaga (1943) Sara Martinez de Zuazo Unzurrunzaga (1944) Mariaxun Villar Lizarazu (1948)
Oñati
-
Tomas Barungoa bertsotan askotan aritzen zen
Miel Sukuntza Sagastibeltza (1937)
Leitza
-
Madrilen epaitua, artean adingabea zelarik
Anttoni Nazabal Iztueta (1956)
Zaldibia


