Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak
Hizlaria(k): Joxe Joakin Sarasua Urkizu (1938) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Goizean esne-zopak jaten zituzten eta bazkaltzeko babarrunak. Ez zuten bestelako jaki handirik izaten. Egun berezietan etxeko oilaskoa edo oilarra hiltzen zen, jateko. Gauza handia izaten zen hura. Igandeetan fideo-zopa eta xerra pusketa edo haragi gisatua. Joxe Joakinen anaiak amari esaten ziona kontatzen du emazteak.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Hikaren eremua oso murriztuta
Xabier Eizagirre Landa (1957)
Azkoitia
-
Euskal gaien inguruko interesa; euskal kantutegia
Jose Zufiaurre Goia (1934)
Beasain
-
Hikak ematen duena
Aintzane Agirre Urzelai (1981)
Oñati
-
Mugikorraren erabilera
Anjel Akizu Gaztañaga (1949) Koldo Zubizarreta Lasagabaster (1949)
Aretxabaleta
-
Sorginak arto guztiak hondatzen ari zaizkigu
Maria Jesus Sagastibeltza Zabaleta (1931)
Leitza
-
Bartolo Mendaron jaio zen (Mendaro, artean, Mutriku zela)
Bartolo Arriola Garate (1912)
Eibar
-
Hika norekin egiten dute
Esther Learreta Errarte (1966) Junkal Perez Lizarralde (1967)
Arrasate
-
Gizonak eta emakumeak otarreak egiten
Juan Zabaleta Aramendi (1935)
Azpeitia
-
Pentsio duinen alde lanean II
Anttoni Nazabal Iztueta (1956)
Zaldibia
-
Ezin hikarik egin
Mari Karmen Inza Iñurritegi (1953) Beatriz Ugarte Garitaonandia (1961) Marije Ugarte Garitaonandia (1956)
Oñati