Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak
Hizlaria(k): Joxe Joakin Sarasua Urkizu (1938) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Goizean esne-zopak jaten zituzten eta bazkaltzeko babarrunak. Ez zuten bestelako jaki handirik izaten. Egun berezietan etxeko oilaskoa edo oilarra hiltzen zen, jateko. Gauza handia izaten zen hura. Igandeetan fideo-zopa eta xerra pusketa edo haragi gisatua. Joxe Joakinen anaiak amari esaten ziona kontatzen du emazteak.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Lehenengo garbigailuak
Xeferi Erostarbe Lazkano (1933) Bittori Goitia Larrañaga (1928) Enkarna Grisaleña Gil (1928)
Oñati
-
Ogia piezak garbitzeko
Serafin Basauri Arteaga (1935) Dunixi Murua Sarasqueta (1931)
Eibar
-
Emakume eta gizonezkoeen ezberdintasunak, baita hizkuntzari lotuta ere
Ixabel Jauregi Alberdi (1956)
Azkoitia
-
Mugikorrik gabeko garaia
Xabier Elkorobarrutia Letona (1966) Igor Herrarte Letona (1978)
Arrasate
-
Kafetegiak emakumeen bilgune
Imanole Legorburu Ibarguren (1962)
Antzuola
-
Hika, berrogei urtetik gorakoen artean bakarrik
Josu Lasagabaster Altube (1980)
Aretxabaleta
-
Behia esnerik gabe etortzen etxera
Miel Sukuntza Sagastibeltza (1937)
Leitza
-
Hitanoa Bizkaian; hiketa adierazteko hitz edo espresioak
Xabier Eizagirre Landa (1957)
Azkoitia
-
Hitanoa bultzatzeko zer?
Iñaki Dorronsoro Maioz (1994)
Ataun
-
Arrauna, afizio eta lan
Jon Ander De la Hoz Arregi (1992)
Getaria