Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak
Hizlaria(k): Joxe Joakin Sarasua Urkizu (1938) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Goizean esne-zopak jaten zituzten eta bazkaltzeko babarrunak. Ez zuten bestelako jaki handirik izaten. Egun berezietan etxeko oilaskoa edo oilarra hiltzen zen, jateko. Gauza handia izaten zen hura. Igandeetan fideo-zopa eta xerra pusketa edo haragi gisatua. Joxe Joakinen anaiak amari esaten ziona kontatzen du emazteak.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Emakumeek lanaz aparteko ardura asko
Julen Abasolo Gallastegi (1963) Resu Abasolo Gallastegi (1958)
Aretxabaleta
-
Word programa ezagutzen hasi zirenekoa
Joxerra Agirreurreta Zeziaga (1959) Amaia Altuna Sagasta (1961)
Arrasate
-
Ezkondutakoan lanean jarraitu zuten lehenak
Mertxe Odriozola Igartua (1956) Edurne Olalde Igartua (1958)
Oñati
-
Kaletar batekin izandako istilua
Angel Arriolabengoa (1932)
Aramaio
-
Elizaldean jolasean eskolatik irtendakoan
Xabier Amuriza Sarrionandia (1941)
Amorebieta-Etxano
-
Getaria, herri txikia
Jon Ander De la Hoz Arregi (1992)
Getaria
-
Etxera ura ekarri zutenekoa
Pilar Galarraga Urkizu (1931)
Errezil
-
Gizonen sozializazioa, desberdina
Eli Igarzabal Erostegi (1947) Mila Martinez de Zuazo Unzurrunzaga (1943) Sara Martinez de Zuazo Unzurrunzaga (1944) Mariaxun Villar Lizarazu (1948)
Oñati
-
Amak dantzarako astirik ez
Anttoni Nazabal Iztueta (1956)
Zaldibia
-
Hiletetako ohiturak
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata