Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak
Hizlaria(k): Joxe Joakin Sarasua Urkizu (1938) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Goizean esne-zopak jaten zituzten eta bazkaltzeko babarrunak. Ez zuten bestelako jaki handirik izaten. Egun berezietan etxeko oilaskoa edo oilarra hiltzen zen, jateko. Gauza handia izaten zen hura. Igandeetan fideo-zopa eta xerra pusketa edo haragi gisatua. Joxe Joakinen anaiak amari esaten ziona kontatzen du emazteak.
Informazio gehiago: Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Maistrak jipoia tinta botatzeagatik
Agurne Muguruza Alberdi (1935) Nati Muguruza Alberdi (1938)
Elgoibar
-
Pilotaria eta iturgina
Joxe Arriaran Aranburu (1926)
Arrasate
-
Kukutxeztula sendatzeko astoaren esnea
Miel Sukuntza Sagastibeltza (1937)
Leitza
-
Ataun-Zaldibia harremana
Anttoni Nazabal Iztueta (1956)
Zaldibia
-
Hizkuntzarekiko konplexua izatetik kontzientzia hartzera
Mila Zubizarreta Unanue (1948)
Aretxabaleta
-
Kaletik etxera erdara eramaten zuten umeek
Inma Gaztañaga Txintxurreta (1948) Joxepi Letona Badiola (1944)
Arrasate
-
Eibarko futbol jokalari profesionalak
Antonio Sarasua Gisasola (1912)
Eibar
-
Hika edo zuka egitea, ohitura kontua
Itziar Arrieta Albizuri (1941) Olatz Arrieta Albizuri (1943)
Azkoitia
-
30 urtetik beherakoek noka gutxi Ataunen; zergatik?
Iñaki Dorronsoro Maioz (1994)
Ataun
-
Hizkuntza bateratu baten abantailak
Xabier Elkorobarrutia Letona (1966) Igor Herrarte Letona (1978)
Arrasate