Jatekoa kontserbatzeko trikimailuak
Hizlaria(k): Eli Igarzabal Erostegi (1947) Mila Martinez de Zuazo Unzurrunzaga (1943) Sara Martinez de Zuazo Unzurrunzaga (1944) Mariaxun Villar Lizarazu (1948) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Jateko ohiturak asko aldatu dira garai batetik hona. Ezkontzetan, adibidez, oilaskoa jaten zen lehen. Garia ereitea. Janaria ondo mantentzeko egiten zituztenak. Oñatiko hitanoa.
Informazio gehiago: Jatekoa kontserbatzeko trikimailuak
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Hitanoaren egoera Ataunen
Iñaki Dorronsoro Maioz (1994)
Ataun
-
Sutako hautsa, arropak eta ontziak garbitzeko
Xeferi Erostarbe Lazkano (1933) Bittori Goitia Larrañaga (1928) Enkarna Grisaleña Gil (1928)
Oñati
-
Ferratzailea Aulestitik Mendatara eguenetan
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Pilotari profesionala
Joxe Arriaran Aranburu (1926)
Arrasate
-
Errekete batekin pasatako gertakizuna
Joxepa Arregi Egidazu (1919)
Arrasate
-
Txikierdiko dantzaldia
Mari Jose Arana Aranburu (1950) Maillolli Manterola Arrieta (1953) Domi Unsain Iartzabal (1949)
Oiartzun
-
Zintzotasuna eta euskaltzaletasuna piztu zitzaizkion seminarioan
Jose Zufiaurre Goia (1934)
Beasain
-
Maisuaren eta abadearen zigorren beldur
Angel Arriolabengoa (1932)
Aramaio
-
Alabek amari hika egitea?
Esther Learreta Errarte (1966) Junkal Perez Lizarralde (1967)
Arrasate
-
Hitanoarekiko aurreiritziak eta ohiturak
Karmen Irizar Aranguren (1948) Genaro Laskurain Lete (1942)
Antzuola