Jatekoa kontserbatzeko trikimailuak
Hizlaria(k): Eli Igarzabal Erostegi (1947) Mila Martinez de Zuazo Unzurrunzaga (1943) Sara Martinez de Zuazo Unzurrunzaga (1944) Mariaxun Villar Lizarazu (1948) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Jateko ohiturak asko aldatu dira garai batetik hona. Ezkontzetan, adibidez, oilaskoa jaten zen lehen. Garia ereitea. Janaria ondo mantentzeko egiten zituztenak. Oñatiko hitanoa.
Informazio gehiago: Jatekoa kontserbatzeko trikimailuak
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Patinetean eskolara
Esther Learreta Errarte (1966) Junkal Perez Lizarralde (1967)
Arrasate
-
"Esneketaria eta esne hartzailea"
Maritxu Gaztelumendi Urruzola (1938)
Oiartzun
-
Ezkontzean emakumeak lana utzi
Esperanza Aiastui Aiastui (1942) Joxepi Arregi Aranburu (1936) Mariaxun Arregi Aranburu (1936) Pilar Guridi Aiastui (1935)
Oñati
-
Amuak nola prestatu behar diren
Patxi Maioz Aizpurua (1939)
Usurbil
-
Lehenengo irratiak eta garbigailuak
Esperanza Aiastui Aiastui (1942) Joxepi Arregi Aranburu (1936) Mariaxun Arregi Aranburu (1936) Pilar Guridi Aiastui (1935)
Oñati
-
Baserritar eta kaletarren arteko harremana
Joxe Joakin Sarasua Urkizu (1938)
Lezo
-
Amamaren inguruko kontuak: ezkon-bidaia, inude joan beharra...
Ixabel Jauregi Alberdi (1956)
Azkoitia
-
Zeruko Argiako erredakzio taldea
Luis Alberto Aranberri Mendizabal (1945)
Eibar
-
Nerabezaroan hasi zen hika, kontzienteki
Leire Larrañaga Sudupe (1981)
Azkoitia
-
Hitanoa, konfiantza eta hurbiltasuna
Joxerra Agirreurreta Zeziaga (1959) Amaia Altuna Sagasta (1961)
Arrasate