Jatekoa kontserbatzeko trikimailuak
Hizlaria(k): Eli Igarzabal Erostegi (1947) Mila Martinez de Zuazo Unzurrunzaga (1943) Sara Martinez de Zuazo Unzurrunzaga (1944) Mariaxun Villar Lizarazu (1948) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Jateko ohiturak asko aldatu dira garai batetik hona. Ezkontzetan, adibidez, oilaskoa jaten zen lehen. Garia ereitea. Janaria ondo mantentzeko egiten zituztenak. Oñatiko hitanoa.
Informazio gehiago: Jatekoa kontserbatzeko trikimailuak
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Emeterio aitajaunak eman zien hasiera baratze-lanei
Emeterio Elkoroberezibar Odriozola (1931)
Bergara
-
Aitak eskopeta berreskuratu zuenekoa
Jose Zufiaurre Goia (1934)
Beasain
-
Ezkondutakoan lanean jarraitu zuten lehenak
Mertxe Odriozola Igartua (1956) Edurne Olalde Igartua (1958)
Oñati
-
Garai bateko emakumeen bizimodua
Ainhoa Arregi Gaztañaga (1976) Jon Azkoaga Ugalde (1985)
Arrasate
-
Katu arrari noka
Pili Irazabal Gorosabel (1953) Beatriz Irizar Elortza (1948)
Oñati
-
Txomin Martinez, damaskinatzaileen artean maisua
Serafin Basauri Arteaga (1935) Dunixi Murua Sarasqueta (1931)
Eibar
-
Hika baserritarrekin lotuta
Resu Abasolo Gallastegi (1958)
Aretxabaleta
-
Bergaran herri eskolan, marianistetan eta dominikoetan
Anjel Azkarate-Askasua Lamariano (1928)
Bergara
-
Eibarren euskara gutxi, hara joan zenean
Fernando Aranbarri Oiartzabal (1947)
Azkoitia
-
Garizuman ez dantzarik eta ez txisturik
Imanol Amuriza Sarrionandia (1937)
Amorebieta-Etxano