Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hizlaria(k): Kontxita Biain Biain (1928) Mari Tere Biain Iñurritegi (1928) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Egunero baba lapikoa bazkaltzeko, bakoitzarentzat txorizo zatitxo banarekin eta urdaiarekin. Gauean porru-patatak. Domeketan garbantzua. Taloa eta esnea. Tremesa. Tortilla egiten zenean, ogi mamia botatzen zitzaion, handiagoa irteteko. Aitak banastak eginda diru apur bat ateratzen zuen, baina dirurik ez zen egoten kalean ezer erosteko. Ogia etxean egiten zuten. Gerra sasoian ez zuten goserik pasa.
Informazio gehiago: Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Haserretutakoan, hika
Karmen Irizar Aranguren (1948) Genaro Laskurain Lete (1942)
Antzuola
-
Bertsoa, baserritik kalera I
Imanol Lazkano Uranga (1936)
Azpeitia
-
Motor txikidun ontziarekin arrantzan
Benito Aranburu Gaztañaga (1923) Juanito Galarraga Huegun (1943) Patxi Maioz Aizpurua (1939)
Usurbil
-
Aginagako eta Usurbilgo traineruak
Benito Aranburu Gaztañaga (1923) Juanito Galarraga Huegun (1943) Patxi Maioz Aizpurua (1939)
Usurbil
-
1963an Zeruko Argian berriemaile, 1976an Deian
Luis Alberto Aranberri Mendizabal (1945)
Eibar
-
Eguneroko jakiak: esne-zopak eta babarrunak
Joxe Joakin Sarasua Urkizu (1938)
Lezo
-
Ermuko armarriko kateak
Inaxio Onandia Telleria (1912)
Ermua
-
Ardi demonioa
Maria Jesus Sagastibeltza Zabaleta (1931)
Leitza
-
Auzoen arteko borrokatxoak
Angel Arriolabengoa (1932)
Aramaio
-
Hikabizi eta Belarriprest
Maider Irizar Kortabarria (1975)
Oñati