Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hizlaria(k): Kontxita Biain Biain (1928) Mari Tere Biain Iñurritegi (1928) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Egunero baba lapikoa bazkaltzeko, bakoitzarentzat txorizo zatitxo banarekin eta urdaiarekin. Gauean porru-patatak. Domeketan garbantzua. Taloa eta esnea. Tremesa. Tortilla egiten zenean, ogi mamia botatzen zitzaion, handiagoa irteteko. Aitak banastak eginda diru apur bat ateratzen zuen, baina dirurik ez zen egoten kalean ezer erosteko. Ogia etxean egiten zuten. Gerra sasoian ez zuten goserik pasa.
Informazio gehiago: Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Hitanoaren, eta bereziki nokaren, galera
Lurdes Badiola Aranguren (1960) Pello Legorburu Ibarguren (1956)
Antzuola
-
Itotakoa hondarretik atera zuenekoa
Patxi Maioz Aizpurua (1939)
Usurbil
-
Noka nola berreskuratu
Aintzane Agirre Urzelai (1981)
Oñati
-
Garai bateko Landeta
Imanol Lazkano Uranga (1936)
Azpeitia
-
Gaztelaniaz, ez guztiz eroso
Jon Ander De la Hoz Arregi (1992)
Getaria
-
Umetan dena euskaraz; ikastetxeetako giroa
Leire Larrañaga Sudupe (1981)
Azkoitia
-
Telebistan eta irratian hika gutxi
Maritxu Arrese Letona (1945) Ramon Arrese Letona (1949)
Eskoriatza
-
Hirugarren deiunea bota orduko, aita hil
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Ondo damaskinatzeko esku ona behar
Serafin Basauri Arteaga (1935) Dunixi Murua Sarasqueta (1931)
Eibar
-
Gesalibar auzoan bizimodua, umetan
Amaia Pagaldai Urrutia (1961)
Arrasate


