Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hizlaria(k): Kontxita Biain Biain (1928) Mari Tere Biain Iñurritegi (1928) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Egunero baba lapikoa bazkaltzeko, bakoitzarentzat txorizo zatitxo banarekin eta urdaiarekin. Gauean porru-patatak. Domeketan garbantzua. Taloa eta esnea. Tremesa. Tortilla egiten zenean, ogi mamia botatzen zitzaion, handiagoa irteteko. Aitak banastak eginda diru apur bat ateratzen zuen, baina dirurik ez zen egoten kalean ezer erosteko. Ogia etxean egiten zuten. Gerra sasoian ez zuten goserik pasa.
Informazio gehiago: Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Gizonak itsasoan eta emakumeak herrian; "eskabetxeria"
Patxi Oliden Gonzalez de Txabarri (1923)
Orio
-
Gizonak eta emakumeak, baserriko lanetan
Mari Tere Azkoitia Guridi (1948) Maria Angeles Zelaia Zubia (1946) Jesusa Zumalde Barrena (1947)
Oñati
-
16 urterekin Bergarako futbol taldean
Anjel Azkarate-Askasua Lamariano (1928)
Bergara
-
Lanean irabazitakoa bazkaritan eta garraioan gastatu
Imanol Amuriza Sarrionandia (1937)
Amorebieta-Etxano
-
Egurrik onena: gaztainaren txertaka
Juan Zabaleta Aramendi (1935)
Azpeitia
-
Nuarbe eta otarregintzaren arteko lotura
Juan Zabaleta Aramendi (1935)
Azpeitia
-
Anai-arrebei dotea
Gregorio Mugerza Buruaga (1918)
Ermua
-
Ostazuriaren ostoa tabakotarako eta txurikina paperatarako
Miel Sukuntza Sagastibeltza (1937)
Leitza
-
Bertsolarien kolektiboa
Imanol Lazkano Uranga (1936)
Azpeitia
-
Aitxitxa Ciriacok ukendua egiten zuen etxean
Luis Alberto Aranberri Mendizabal (1945)
Eibar