Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hizlaria(k): Kontxita Biain Biain (1928) Mari Tere Biain Iñurritegi (1928) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Egunero baba lapikoa bazkaltzeko, bakoitzarentzat txorizo zatitxo banarekin eta urdaiarekin. Gauean porru-patatak. Domeketan garbantzua. Taloa eta esnea. Tremesa. Tortilla egiten zenean, ogi mamia botatzen zitzaion, handiagoa irteteko. Aitak banastak eginda diru apur bat ateratzen zuen, baina dirurik ez zen egoten kalean ezer erosteko. Ogia etxean egiten zuten. Gerra sasoian ez zuten goserik pasa.
Informazio gehiago: Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Zeinekin aritzen diren hika
Inma Gaztañaga Txintxurreta (1948) Joxepi Letona Badiola (1944)
Arrasate
-
Garai baten lanak eskuz, baina erritmo lasaiagoa baserrian
Anarro Imaz Agirre (1965)
Ataun
-
Euskararen inguruko gogoeta
Jesus Mari Astigarraga Zubiaurre (1951)
Elgoibar
-
Extremaduratik etorritako euskaldun berri baten kasua
Jesus Mari Astigarraga Zubiaurre (1951)
Elgoibar
-
Neska-mutikoak umetan hika
Anttoni Nazabal Iztueta (1956)
Zaldibia
-
Hamaika ogibide galdu dira
Pili Irazabal Gorosabel (1953) Beatriz Irizar Elortza (1948)
Oñati
-
Baserritarrak gutxiagotzat zituzten
Mirari Guridi Grisaleña (1955) Agurtzane Zumalde Barrena (1956) Koldo Zumalde Barrena (1957)
Oñati
-
Etxezarretako gizonaren janzkera; hil zenerako dena prest
Joxepa Arregi Egidazu (1919)
Arrasate
-
Zinemara joateko dirua lortzeko, txatartegitik lapurretan
Iñaki Gorostiza Etxaniz (1932)
Elgoibar
-
Euskara batuaren inguruko eztabaidak
Luis Alberto Aranberri Mendizabal (1945)
Eibar