Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hizlaria(k): Kontxita Biain Biain (1928) Mari Tere Biain Iñurritegi (1928) Herria: Oñati (Gipuzkoa)
Egunero baba lapikoa bazkaltzeko, bakoitzarentzat txorizo zatitxo banarekin eta urdaiarekin. Gauean porru-patatak. Domeketan garbantzua. Taloa eta esnea. Tremesa. Tortilla egiten zenean, ogi mamia botatzen zitzaion, handiagoa irteteko. Aitak banastak eginda diru apur bat ateratzen zuen, baina dirurik ez zen egoten kalean ezer erosteko. Ogia etxean egiten zuten. Gerra sasoian ez zuten goserik pasa.
Informazio gehiago: Garai bateko eguneroko jakiak; tortilla ogi mamiarekin
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Auzoko errotak
Imanol Lazkano Uranga (1936)
Azpeitia
-
Idatzi gabeko arauak
Mireia Arrieta Lete (1979) Juxe Zuazua Eguren (1964)
Aretxabaleta
-
Teknologiak aurrera, harremanak atzera
Mila Etxezarreta Agirre (1957) Joxe Mari Mendizabal Lete (1955)
Antzuola
-
Umeak gaztelaniaz, euskaraz jakin arren
Jasone Gorroño Aldai (1954) Mila Zubizarreta Unanue (1948)
Aretxabaleta
-
Ikasleak nola motibatu izan dituen, irakur dezaten
Ixabel Jauregi Alberdi (1956)
Azkoitia
-
Hika irakastea eskoletan?
Mariasun Ibabe Okina (1956) Amaia Pagaldai Urrutia (1961)
Arrasate
-
Ama eta izeba Berrizko markesarentzat beharrean
Mari Tere Alberdi Olabegoia (1944) Antonio Barajuen Oregi (1942)
Berriz
-
Bilbon karroarekin esnea banatzen
Jose Gorospe Abasolo (1934)
Dima
-
Barnetegitik aitari gutunak euskaraz
Luis Alberto Aranberri Mendizabal (1945)
Eibar
-
Umetako ilusioa, gabonetan
Pili Etxeberria Kortabarria (1960) Kontxi Martinandiarena Telleria (1961) Marilu Orueta Biain (1962)
Oñati