Otorduetako jakiak
Hizlaria(k): Argi Larrañaga Aldazabal (1933) Herria: Azkoitia (Gipuzkoa)
Eguneroko otorduetan talo-esnea, baba... jaten zuten. Igande eta egun berezietan, garbantzuak eta jaki bereziak jaten zituzten. Erregenetan normalean ez zuten oparirik jasotzen.
Informazio gehiago: Otorduetako jakiak
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Baserritarrak vs kaletarrak
Esperanza Aiastui Aiastui (1942) Joxepi Arregi Aranburu (1936) Mariaxun Arregi Aranburu (1936) Pilar Guridi Aiastui (1935)
Oñati
-
Baserriko emakumeek lan handia
Maritxu Arrese Letona (1945) Ramon Arrese Letona (1949)
Eskoriatza
-
Umeei oso txikitatik hika
Iñaki Dorronsoro Maioz (1994)
Ataun
-
Seme-alabei hika egiten die
Igor Herrarte Letona (1978)
Arrasate
-
Hitanoa berreskuratu nahi izan duzue? II
Josu Garate Suinaga (1975)
Eibar
-
Hika baserritarrena, eta baserritarrak zapalduta
Karmen Irizar Aranguren (1948) Genaro Laskurain Lete (1942)
Antzuola
-
Umeekin, gazteekin eta lehiatiletan euskaraz
Jose Ramon Jauregi Guridi (1960) Jaime Larrea Aranguren (1960)
Antzuola
-
Adjektibo ezkorrak: zanpana, zarbua, txolina...
Ixabel Jauregi Alberdi (1956)
Azkoitia
-
Maxixatzen elkartearen lan garrantzitsua
Fernando Aranbarri Oiartzabal (1947)
Azkoitia
-
Nola jaso duzue hika?
Beatriz Ugarte Garitaonandia (1961)
Oñati