Otorduetako jakiak
Hizlaria(k): Argi Larrañaga Aldazabal (1933) Herria: Azkoitia (Gipuzkoa)
Eguneroko otorduetan talo-esnea, baba... jaten zuten. Igande eta egun berezietan, garbantzuak eta jaki bereziak jaten zituzten. Erregenetan normalean ez zuten oparirik jasotzen.
Informazio gehiago: Otorduetako jakiak
Hitanoari buruzko pasarteak
-
Gizonen sozializazioa, desberdina
Eli Igarzabal Erostegi (1947) Mila Martinez de Zuazo Unzurrunzaga (1943) Sara Martinez de Zuazo Unzurrunzaga (1944) Mariaxun Villar Lizarazu (1948)
Oñati
-
Abarka handiekin gari-hazi bila
Maritxu Gaztelumendi Urruzola (1938)
Oiartzun
-
Aitajaunak egin zuen Zubikoa baserri berria
Emeterio Elkoroberezibar Odriozola (1931)
Bergara
-
Bilboko maistrari baratzean laguntzen
Imanol Amuriza Sarrionandia (1937)
Amorebieta-Etxano
-
Sugeak zakurra hozkatu
Miel Sukuntza Sagastibeltza (1937)
Leitza
-
Zukatik hikara pasatzeko zailtasunak
Karmele Agirregabiria Agirre (1964) Axun Garai Errasti (1939)
Eskoriatza
-
Umeak erdaraz lehen baino gehiago
Amaia Aiastui Leibar (1956) Primi Iñarra Leibar (1956)
Arrasate
-
Alabetako baten jaiotza
Martina Arraztio Saralegi (1926)
Ataun
-
Eskola garaiko istorioak
Anjel Akizu Gaztañaga (1949) Koldo Zubizarreta Lasagabaster (1949)
Aretxabaleta
-
Eibarko pilotariaren kontu barregarriak
Miren Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1921) Maria Bengoetxea Isasi-Isasmendi (1906)
Ermua